Friday, February 02, 2007

Afro Samurai


Foarte tare. Un anime foarte interesant cu o poveste foarte interesanta si cu o absurditate enorma. Dar mie tocmai asta mi-a placut. Si la o adica, oare cand nu au fost anime-urile absurde (vezi Yu Yu Hakuso, seriile DBZ sau kiar Sailor Moon, dar nu ma pronuntz la asa ceva :D)?
In fine, despre ce e vorba? Intr-un viitor cu reguli feudale japoneze, insa cu toata tehnologia aferenta viitorului (nu, nici ei nu au web 2.0), are loc un razboi pentru 2 headband-uri (nu stiu in romana cum i-ar zice), unul al razboinicului nr 1 din lume si celalalt al razboinicului nr 2. Pe cand razboinicul nr 1 este tratat ca un zeu putand fi atacat doar de 2, cel cu nr 2 poate fi atacat de orice pretendent. De aici, razboaie sangeroase. Nr-ul 2 este Afro ce beneficiaza de vocea lui Samuel L Jackson, iar nr-ul 1 este un nene cu vocea lui Ron Perlman (Hellboy).
Animatie excelenta, niste efecte eye-candy, sange cu galeti(mult mai rau decat Elfen Lied) si cu o actiune foarte fluida. Seria are din pacate doar 5 episoade care tocmai s-au incheiat. Este produs de GONZO, acelasi studio care a facut si Samurai 7 sau Full Metal Panic.

8/10 si link

No comments: