Wednesday, March 21, 2007

300

Just saw it, cu toate ca maine e avanpremiera oficiala in Romania. Trebuie sa spun ca e absolut bestial, mi-a placut enorm si sincer il recomand tuturor, dar doar daca il vedeti intr-un cinema ca lumea, cu un sistem de sunet bun.
O poveste bine pusa pe film inspirata din fapte reale (batalia de la Termopile, unde 300 de spartani au infruntat o armata de sute de ori mai numeroasa) dar care nu vrea sa fie historically correct si stilizata in romanul grafic al lui Frank Miller (daca nu stiati, acelasi care a scris/desenat si Sin City).
Asa, pe partea de actorie, Gerard Butler face un rol foarte bun, credibil, cu mici poante pe ici pe colo cu mari discursuri incurajatoare si multe ragete.
Partea de vizual (care dupa cum spune si numele blog-ului, ma cam intereseaza) este impresionanta, multe efecte speciale, multe post-procesari care-i dau filmului un aer special. Nush daca muschii soldatilor sunt prelucrati sau nu, dar mi s-a parut hilar ca o mana de modele de la Botezatu in slip si boxeri sau Flamingo Boys reusesc sa intimideze o armata de "Imortals".
Sunetul si muzica sunt extrem de nimerite, multi basi infricosatori, cu o semi-muzica rock in timpul bataliilor si cantece celtice in momente de acalmie.

So, 10/10, o surpriza sincer, mai ales cu tot hype-ul care s-a creat in jurul lui.

1 comment:

imat said...

de acord cu tine...impresionant filmul,cel putin din punct de vedere al unui om care nu se uita f mult la filme :)