Wednesday, April 11, 2007

The Fountain

Cu toate ca Mall-ul e un loc destul de ciudat pentru o experienta culturala si cu atat mai mult una filozofica, asta am cam trait azi urmarind filmul de mai sus. Sincer, daca vreti sa va mancati un pic creierii cu niste probleme si in principal daca aveti rabdare 96 de minute (poate parea putin, dar la cantitatea de informatii care trebuie asimilata, s-ar putea sa va saturati) va recomand acest film, ori la cinema, ori daca sunteti comozi si vreti sa aduceti la faliment studiourile de film intr-o varianta decenta de avi.
So, cum citeam in urma unui google search lui Eminescu i-ar placea la nebunie Fantana. E un fel de Sarman Dionis, insa pe 3 planuri. Nu pot spune ca neaparat e asa, dar eu vad ca planul curent e al chirurgului Tommy (prezent) ce incearca sa-si salveze sotia Izzy de la moarte, bolnava fiind de cancer. Celelalte doua planuri sunt ale conchistadorului Tomas (anii 1500), care trimis de regina Isabela a Spaniei incearca sa-si salveze tara si al astronautului Tom (anii 2500) care calatorind intr-o bula (de sapun :p) ajunge in nebuloasa Xibalba, presupusul loc in care mergeau mortii mayasi. Povestea se invarte in jurul unui copac, presupus fiind al vietii, al cartii scrise de Izzy si al imaginii lui Izzy in diversele ei forme in timp. Mai mult nu zic, va las sa va mancati creierasii (pane). Eu oricum nu m-am dumirit in totalitate asupra lui.
Imaginea e deosebita, niste cadre extrem de interesante, prim-plan-uri si cadre largi deopotriva, de soundtrack trebuie neaparat sa fac rost, iar jocul actorilor, desi pe imdb ziceau ca nu ar fi grozav, mi s-a parut foarte bun. Hugh Jackman desi nu credeam ca poate duce un film intreg in spate singur, a reusit o performanta bunicica, iar Weisz delivers like always.

9/10.

Later Edit: S-ar parea ca filmul e facut in proportie de 98% fara CGI, ceea ce este cu adevarat incredibil. Link

No comments: