Monday, May 28, 2007

Despartire cica/Traiasca arabii ca au bani si dau mana libera arhitectilor

Astazi am primit o veste (zvon) surprinzator trista. Un om care mi-a si mancat nervii timp de un an, dar care m-a si invatat destule despre arhitectura pleaca din facultate si din tara s-ar parea si mie imi cam pare rau. Dubios de confuz sentimentul asta. Mai mult ca sigur pleaca la mai bine, asa ca tot succesul si norocul.
LE: Damn, e doar o vacanta prelungita, cica.
Dar daca s-ar duce la arabi? Atunci sigur ar avea mana libera la ce-i trece lui prin cap. Dupa cum bine stiti, cititori fideli al acestui blog de mare rasunet international, arabi au bani proveniti din petrol, bani pe care in ultimii 15 ani ii investesc in mare parte in imobiliare. Arhitecti de renume au proiectat si proiecteaza acolo din plin. Desertul neavand mare viitor ca desert pur si simplu, a fost modelat si rasmodelat, asa ca acum e plin de oaze de beton si metal cu cladiri care de care mai sofisticate si inovatoare.
De ce atata introducere? Pai uitati-va si voi mai jos si cand o sa vi se ridice maxilarul din pamant o sa va dati seama ce inseamna banul mult si arhitectul bun si creativ.

Rak Jebel Al Jais MOUNTAIN RESORT pe langa faptul ca are un nume incredibil de lung, este un nou proiect OMA, facut in jurul noului drum Jebel Al Jais si care are mai multe particele, domino units, modern villa, etc. fiecare cu povestea lui lunga si interesanta pe care o puteti citi aici si unde mai puteti vedea si restul de poze. Ce mi se pare interesant (in afara de impactul vizual naucitor) este faptul ca (asa cum zic si ei oarecum) nu incearca sa domesticeasca (huh? e bine scris asa?) peisajul, ci il cuceresc, ii preiau toate avantajele (vezi vilele atarnate de stanci, scoase in consola de fapt).
Rem, you did it again! :D

10/10, imi place la nebunie.

P.S. apropo, zilele astea are loc International Design Forum, bineinteles la Dubai, unde toti baetii prezinta ce au ei mai bun. Pentru mai multe detalii, uitati-va si voi pe blog-ul asta daca va intereseaza.

P.S.2. pozele sunt via dezeen

2 comments:

veronica said...

despre cine e vorba?cine pleaca...?

Cavalera said...

un baiat, o vedeta, star de comic-uri :D